Burn-outklachten in Nederland: Een groeiend probleem met effectieve oplossingen

Nederland wordt geconfronteerd met een zorgwekkende toename van het aantal werkenden met burn-outklachten. In het afgelopen jaar is dit aantal gestegen van 1,3 miljoen naar 1,6 miljoen. Veel werknemers lopen te lang door met hun klachten, durven dit niet aan te geven binnen de organisatie en/of lopen aan tegen de enorme wachtlijsten van de GZ psychologen. Als directeur of HR manager is het essentieel om deze ontwikkelingen serieus te nemen en proactief op zoek te gaan naar effectieve oplossingen.

De gevolgen van burn-outklachten voor organisaties

Burn-outklachten hebben verstrekkende gevolgen voor zowel werknemers als organisaties. Enkele van de meest significante gevolgen zijn:

  • Verminderde productiviteit en prestaties
  • Verhoogd ziekteverzuim
  • Verslechterde werksfeer en moreel
  • Hogere kosten door vervangend personeel en re-integratietrajecten

Het is duidelijk dat burn-outklachten een serieuze bedreiging vormen voor het welzijn van werknemers en de effectiviteit van organisaties. Het is daarom cruciaal om tijdig in te grijpen en de juiste ondersteuning te bieden.

ViaMensa: jouw partner in burn-outpreventie en -begeleiding

ViaMensa biedt organisaties en medewerkers een uitgebreid scala aan oplossingen voor stresspreventie, begeleiding van leidinggevenden en (online) burnout programma’s. Onze ervaren psychologen kunnen binnen twee weken worden ingezet, waardoor lange wachtlijsten worden vermeden en snelle interventie mogelijk is.

Stresspreventie

Voorkomen is beter dan genezen. ViaMensa biedt workshops en trainingen aan om werknemers bewust te maken van de signalen van stress en burn-out. Door vroegtijdig in te grijpen, kunnen ernstige klachten worden voorkomen.

Begeleiding van leidinggevenden

Leidinggevenden spelen een cruciale rol in het herkennen en aanpakken van burn-outklachten bij hun teamleden. ViaMensa biedt coaching en training aan leidinggevenden om hen te ondersteunen bij het creëren van een gezonde werkomgeving en het begeleiden van medewerkers met klachten.

(Online) Burnout Programma’s

Voor medewerkers die al kampen met burn-outklachten, biedt ViaMensa (online) burnout programma’s onder begeleiding van ervaren psychologen. Deze programma’s zijn gericht op herstel, re-integratie en het voorkomen van terugval. Wij bieden een trajectvorm die maandelijks gestart en opgezegd kan worden. Hierbij bieden wij niet alleen adequate psychologische begeleiding voor de medewerker, maar begeleiden wij ook de leidinggevende of HR adviseur met do’s en dont’s rondom de begeleiding. Hierbij acteren wij actief en niet -zoals de meeste arbodiensten- reactief.

“Dankzij de ondersteuning van ViaMensa hebben we het verzuim binnen onze organisatie aanzienlijk kunnen terugdringen. Hun snelle inzet en deskundige begeleiding maken echt het verschil.” – Maarten (HR Manager Segado)

Neem nu actie en voorkom burn-out in jouw organisatie

Als directeur of HR manager heb je de verantwoordelijkheid om het welzijn van jouw medewerkers te waarborgen en de effectiviteit van jouw organisatie te optimaliseren. Door samen te werken met ViaMensa kun je proactief bijdragen aan het terugdringen van verzuim en snelle re-integratie realiseren middels adequate ondersteuning.

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op met ViaMensa. Samen kunnen we werkdruk, stress en burn-out binnen jullie organisatie voorkomen en.of reduceren en een gezonde, productieve werkomgeving creëren.

Neem nu de eerste stap naar een stressvrije organisatie. Neem contact op met ViaMensa en ontdek hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van tweede spoor, vitaliteit en verzuim.

ViaMensa

Reageert binnen een uur

ViaMensa
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?