Stress / burnout coach

Wij helpen uw medewerkers zich vitaler en meer in balans te voelen.

Stress/ burnout coach

Onze vitaliteit- en burn-out coaches begeleiden bij burn-out, lifestyle en duurzame inzetbaarheidsvraagstukken. Zij geven individuele begeleiding (maar ook in teamverband) over het tot stand brengen van structurele veranderingen in het gedrag van mensen, zodat zij zich beter gaan voelen. Vitaler en meer in balans. Vitaal leven heeft ook te maken met passie en drijfveren en de sociale omgeving waarin je verkeert naast je werk. Veelal begeleiden onze coaches in de buitenlucht (bos of strand).

Burn-out en vitaliteit gaan vaak hand in hand. De symptomen van een burn-out verschillen per persoon en er is geen eenduidig ziekteverloop. Een burn-out ontstaat geleidelijk. Dat betekent dat de spanningsklachten langzaam toenemen. Waardoor je bijvoorbeeld steeds vaker moe bent, slecht slaapt, veel piekert en je concentratie achteruit gaat. Kenmerkend voor een burn-out is depersonalisatie (een negatieve, cynische houding richting de mensen in de werkomgeving), verminderde persoonlijke bekwaamheid en emotionele en fysieke uitputting; de zogeheten accu is leeg. Veel voorkomende symptomen: Besluiteloosheid, onzekerheid, laag zelfbeeld, neerslachtig, opgejaagd voelen, prikkelbaar: snel ergeren of boos worden, concentratieproblemen etc.

Burnout / Stress

Heb je last van stressklachten? Lukt het je niet meer om, zowel op je werk als privé, alle ballen in de lucht te houden? Door chronische stress (surmenage) en druk kan je burned-out raken. Ook als je denkt dat een burn-out jou niet zo snel zou overkomen, is het verstandig je klachten serieus te nemen.

Wat moet je doen als je een burn-out hebt?

 • Om te herstellen van een burn-out is een actieve aanpak nodig.
 • Een burn-out gaat niet vanzelf over.
 • Vaak is professionele hulp noodzakelijk.
 • Zoek tijdig hulp, anders kunnen stressklachten verergeren.


Als je het idee hebt dat je emotioneel en lichamelijk uitgeput raakt, adviseren we je om hier nu iets mee te doen. Eenmaal compleet opgebrand, kost het veel energie om te herstellen. Daarom is het belangrijk actie te ondernemen zodra je verschillende burn-outklachten herkent. Doe je dit niet, dan zal het juist langer duren voordat je je weer ‘jezelf’ of sterker voelt. We helpen je hierbij met de best passende hulp en informatie. Lees hier wat een burn-out precies is, hoe je een burn-out kan herkennen en welke behandeling bij burn-outklachten voor jou het beste is.

Wat is een burn-out?

Een burn-out is het gevolg van een langdurige periode van stress en (over)spanning. Hierdoor krijg je last van zowel lichamelijke als geestelijke uitputting. Je voelt je letterlijk opgebrand. Een burn-out is dus niet alleen een psychisch probleem, maar ook duidelijk te voelen en merken in je lichaam.

Burn-outklachten krijg je niet alleen door werkstress, maar kunnen ook ontstaan door spanningen in de privésfeer. Vaak is het de combinatie van die twee die je teveel wordt. Niet alleen volwassenen kunnen een burn-out krijgen, burn-out komt ook bij jongeren voor.

Bij een burn-out zijn vaak zowel je fysieke als mentale energiereserves op. Je merkt dat je hier in het begin vaak nog wel mee om kan gaan. Je werkt bijvoorbeeld door de vermoeidheid heen. Koffie erin en gaan. Na een tijdje lukt dat niet meer en zijn zelfs de meest alledaagse taken een immense opgave. Als je dit ervaart maar hier niks mee doet, dan verandert jouw situatie niet. Actie ondernemen is ook moeilijk als je amper energie hebt. Daarom helpen onze psychologen en coaches jou graag weer op weg. 

Symptomen van een burn-out

 1. Hyperventilatie;
 2. Stress/spanning;
 3. Opgejaagd gevoel;
 4. Concentratie problemen;
 5. Huilbuien;
 6. Woedeaanvallen;
 7. Black-outs;
 8. Duizeligheid;
 9. Buikpijn/maagpijn;
 10. Hoge bloeddruk;
 11. Lage rugpijn;
 12. Nek- en schouderpijn;
 13. Hoge ademhaling;
 14. Vermoeidheid;
 15. Alles is je te veel.Wat levert het u op?

Professionele begeleiding

voor sneller herstel

Betere balans

tussen werk en privé

Ook preventief in te zetten

om verzuim door burn-out te verminderen

Vitalere werknemers

Hoe gaat het in zijn werk?

Aanvraag indienen

Match met één of meer professionals

Binnen 48 uur één of meer offertes

Start traject

Na afloop rapportage en enquete

ViaMensa

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?