ViaMensa

Jouw partner voor verzuim, vitaliteit, re-integratie en duurzame inzetbaarheid.

Over ViaMensa

De geschiedenis van ViaMensa

Anno 2016
In het bruisende hart van Rotterdam, waar de Maas de stad doorklieft en de skyline wordt gedomineerd door moderne architectuur, begon ons verhaal. In deze stad van ondernemerschap en diversiteit, startte Rik Berghout, met een passie voor het welzijn van werknemers, zijn idee voor ViaMensa. Rik is een gedreven HR-professional en heeft in 2012 reeds Panthion HR Services opgericht. Hij heeft jarenlang de uitdagingen van de moderne arbeidsmarkt geobserveerd en heeft ervaring met gezondheidsmanagement. Hij ervaarde hoe stress, burn-outs en gezondheidsproblemen de productiviteit van werknemers aantastten en bedrijven beïnvloedden.

Anno 2017
Rik weet het nog goed. Op een regenachtige namiddag zat hij met bevriende ondernemers in een koffiebar met uitzicht op de drukke stad. Ze deelden hun zorgen en frustraties over de hoge verzuimcijfers binnen hun organisaties, de groeiende kloof tussen werk en gezondheid en het gebrek aan transparantie bij verzuim ondersteuners en arbodiensten. Rik was vastbesloten om hier verandering in te brengen.

Anno 2018
Met tomeloze inzet en vastberadenheid besloot hij om met een klein team van gedreven professionals ViaMensa op te richten. Hun visie was glashelder: ze wilden een brug slaan tussen gezondheid en werk. Ze geloofden in transparantie en open communicatie en hun bedrijf zou een toonbeeld zijn van eerlijkheid en integriteit. Hun reis begon met kleine stappen. Ze werkten samen met bedrijven in Rotterdam om op maat gemaakte programma’s voor verzuimpreventie en vitaliteit te ontwikkelen. Wat ViaMensa echt onderscheidt, is hun inzet voor duurzame samenwerking. Ze zien hun klanten niet alleen als klanten, maar als partners in een gezamenlijke missie om de werkomgeving te verbeteren. Ze werken zij aan zij, begrijpen de unieke behoeften van elk bedrijf en passen hun benadering aan voor de beste resultaten.

Anno 2022
Inmiddels zijn we wat jaren verder en ViaMensa is uitgegroeid uit tot een baken van verzuimpreventie en vitaliteit in Rotterdam en ver daarbuiten. Bedrijven begonnen in te zien dat gezondheid en motivatie de hoekstenen waren van een succesvolle onderneming.

De passie van Rik en zijn (inmiddels landelijk werkende) team blijft hen voortstuwen en hun overtuiging in de kracht van transparantie en duurzame samenwerking inspireert anderen.

ViaMensa is niet alleen een opgericht bedrijf, maar een beweging gestart. We hebben bewezen dat met passie, transparantie, tomeloze inzet, enorm veel ervaring en duurzame samenwerking, het mogelijk is een positieve verandering te brengen in de manier waarop mensen hun werk doen. Het belang van gezond en met motivatie je werk kunnen doen is duidelijker dan ooit, en ViaMensa is het stralende voorbeeld van die overtuiging.

Anno 2024
Groot nieuws in 2024! ViaMensa zet haar passie, ambitie, kennis en kunde in om Nederland te voorzien van regionale franchisevestigingen op belangrijke locaties in het hele land. Dit is een opwindende stap voor ons. Onze toewijding, transparantie, tomeloze inzet en duurzame samenwerking heeft ons tot een vooraanstaande naam gemaakt in de branche. Onze ViaMensa franchisenemers maken eigenlijk deel uit van ons gepassioneerde team dat zich inzet voor het welzijn van werknemers in jouw regio.

Wij geloven dat gezond en met motivatie je werk kunnen doen de sleutel is tot succes op de werkvloer. Alle ViaMensa ondernemers dragen bij aan dit nobele doel. Samen kunnen we een gezondere en gemotiveerdere Nederlandse werkomgeving creëren!

Met ons team helpen wij jou of jouw bedrijf bij vraagstukken rond verzuim, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en re-integratie. Je kunt bij ViaMensa terecht voor onder andere: Spoor 2 begeleiding, arbeidsdeskundig advies, inzet van een bedrijfsarts op locatie, casemanagers, re-integratie specialisten en psychologen. Wij adviseren je graag over jouw vraagstelling en de bijbehorende expertise.

Ons team

Hoe gaat het in zijn werk?

Aanvraag indienen

Kennismaking met onze professional

Binnen 48 uur een voorstel

Start traject

Na afloop rapportage en enquete

Waarom kiest u voor ViaMensa

Logo Visma Yuki
ViaMensa

Reageert binnen een uur

ViaMensa
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?