ViaMensa

Jouw partner voor verzuim, vitaliteit, re-integratie en duurzame inzetbaarheid.

Over ViaMensa

De vraag rond begeleiding van verzuim- en reintegratie vraagstukken neemt toe. Arbodiensten worden vaak als duur en inflexibel ervaren en bieden lang niet altijd de juiste zorg op het juiste moment. Wij bieden jou als medewerker of werkgever alle expertise die nodig is om gezond en prettig te werken. Met ons team helpen wij jou of jouw bedrijf bij vraagstukken rond verzuim, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en re-integratie. Je kunt bij ViaMensa terecht voor onder andere: Spoor2 begeleiding, arbeidsdeskundig advies, inzet van een bedrijfsarts op locatie, casemanagers, re-integratie specialisten en psychologen. Wij adviseren je graag over jouw vraagstelling en de bijbehorende expertise.

Ons team

In 2011 startte ik –na ruim 15 jaar in het HR en loopbaan vak werkzaam te zijn geweest- met Panthion HR Services. Panthion is de landelijke specialist op het gebied van arbeidsmobiliteit. Samen met ons team van professionals leveren we maatwerk in mobiliteit. Door onze multidisciplinaire aanpak zorgen wij ervoor dat mensen in beweging komen en zo hun loopbaan op passende wijze voort kunnen zetten.

rik

Rik

Founder/Owner Panthion en HR sparringpartner

Ik ben afgestudeerd op het gebied van Human Resource Management en heb in 2006 de leergang Coaching voor Professionals aan de School voor Coaching afgerond. Dagelijks neem ik de ervaring en kennis mee die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan in functies als HRM-adviseur, leidinggevende, MT-lid en projectleider op het gebied van personeelsmobiliteit. Door alle ontmoetingen met een diversiteit aan cliënten, opdrachtgevers en collega’s uit het vak groei ik continu als mens, als professional.

maurice

Maurice

Loopbaancoach & trainer

Ik heb ruim vijftien jaar ervaring in het HR vak en ondersteun als zelfstandige diverse ondernemers bij HR vraagstukken. Ik sta voor HR met passie, daadkracht en gedrevenheid!
Of het nu gaat over de operationele HR zaken, het implementeren van een beoordelingsbeleid en functiehuis of het doorvoeren van een reorganisatie. Met mijn werkervaring, inzet en enthousiasme pak ik deze zaken met veel enthousiasme voor je op en zorg ik ervoor dat het tot een goed resultaat komt.

rianne

Rianne

HR Adviseur (ZZP)

Teamcoach, Running Therapeut en Connector. Ik vind het geweldig om mensen te verleiden tot beweging zowel fysiek als mentaal. Ik geloof dat mensen die zowel fysiek, mentaal als emotioneel in beweging komen, sneller resultaat boeken.

Mijn zakelijk motto is:
Maak een plan in je eigen leven anders word je ingezet in andermans plannen.

De mens is wat mij drijft. Mijn passie ligt bij het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap zodat mensen in een veranderende omgeving vanuit hun persoonlijke kracht doorzetten en om kunnen gaan met onzekerheid. Mensen uitdagen om nieuwsgierig te zijn en nieuwe dingen te ontdekken.
15 jaar ben ik werkzaam geweest binnen HR bij KLM; in mijn laatste functie als HR Business Partner.

Gedreven | Energiek | Resultaatgericht

renata

Renata

Loopbaanadviseur, vitaliteits- en lifecoach

Als geboren en getogen Rotterdammer weet ik dat het in het professionele werkveld om daden gaat. Inmiddels weet ik ook dat er veel woorden (lees: heldere communicatie) nodig zijn om tot resultaten te komen. Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Mijn positieve energie deel ik graag en zet ik in om onder andere werkzoekenden te helpen aan een nieuwe werkplek. Daarmee heb ik de afgelopen jaren prachtige resultaten neergezet.

josha

Josha

Jobhunter

Als Freeride skiër heb ik één grote passie, namelijk het zetten van een "handtekening": een nieuw, eigen spoor in verse poedersneeuw!
Wanneer ik kijk naar mijn werkzaamheden, dan is mijn grootste drijfveer het ondersteunen van mensen bij het leggen van een dergelijk 'nieuw spoor', maar dan in hun loopbaan.

Mensen ondersteunen om vanuit hun competenties, drijfveren én mogelijkheden op zoek te gaan naar een baan die bij hen past, dat is mijn vak. Ik maak hierbij de vertaalslag van de individuele mogelijkheden naar een verantwoorde loopbaankeuze.

pam

Pam

Loopbaanadviseur

Mijn missie is om mensen helpen te ontdekken wat ze écht willen, zodat ze werk kunnen vinden dat helemaal bij hen past. Werk waar ze blij mee zijn en energie van krijgen. Jaren lang was dit precies mijn eigen probleem. Ik weet hoe het voelt als je niet weet wat je wilt en ook hoe het voelt als je erachter komt wat je wél wilt!

frank

Frank

Re-integratiecoach

Ik begeleid transities op organisatie-, team en individueel niveau. Ik word blij van (Leer)processen initiëren en stimuleren, patronen doorbreken en ruimte scheppen voor groei en ontwikkeling. Ik ben coach ,(gedrags)trainer en erkend Noloc loopbaanprofessional.

mirjam

Mirjam

Sr. Loopbaanadviseur

Sinds 2012 werk ik als arbeidsdeskundige. In mijn leven heb ik ervaren wat het is om 'vast' te zitten in een situatie. Ik weet dat het prettig is om een neutraal iemand naast je te hebben die je helpt een ander pad te betreden. Het is voor mij elke keer weer een uitdaging om een klant te begeleiden naar ander werk. Als persoon ben ik sensitief, gedreven en ondernemend van aard. Ik ondersteun je om actief je eigen herstel te bevorderen. Daarbij maakt werk onderdeel van het herstel uit.

anita

Anita

Register Arbeidsdeskundige

Als gepensioneerde zou ik mijn positiviteit, gepassioneerdheid, doorzettingsvermogen, pitbull mentaliteit en gedrevenheid door willen geven aan mensen die denken dat er geen mogelijkheden op de arbeidsmarkt voor hen zijn ivm leeftijd of beperking.
Outplacement, trajecten Naar Werk en Werk-Fit maken behoren tot mijn expertise.

ineke

Ineke

Re-integratiecoach

Als zelfstandig loopbaancoach, Noloc erkend Loopbaanprofessional, begeleid ik mensen die willen leven en werken vanuit hun hart, mensen die van écht houden en betrokken zijn bij wat ze doen, mensen die op zoek zijn naar uitdaging en balans, inspiratie en persoonlijke ontwikkeling.

sonja

Sonja

Loopbaanadviseur

Arbeidsdeskundige is een mooi vak. Het zoeken naar de beste match tussen werk, inkomen en mens is een kunst die ik goed beheers en waar ik van geniet. Mensen in hun nieuwe kracht zetten is mooi en zinvol werk waar ik van hou.

debbie

Debbie

Arbeidsdeskundige

Als arbeidsmarktprofessional is mijn grootse drijfveer de begeleiding van mijn kandidaten van werk naar werk. Door mijn ervaring in verschillende functies als loopbaanadviseur en recruiter heb ik veel kennis opgedaan van de arbeidsmarkt en een waardevol netwerk opgebouwd. Deze kennis zet ik graag in bij de begeleiding naar ander werk. Ik wil mensen echt in beweging brengen door ze aan het denken te zetten en aan te sporen tot actie. Wat mijn kandidaten typerend vinden voor mij zijn mijn enthousiasme en drive.

helena

Helena

Coach & Loopbaanadviseur

Veel professionals hebben dromen en ambities maar spreken die onvoldoende uit of laten die onvoldoende zien. Mijn drijfveer is professionals in staat stellen optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die social media (met name LinkedIn) biedt om jezelf te profileren en die dromen en ambities waar te maken.
Graag ga ik samen met jou op zoek naar jouw talenten en kwaliteiten. Hierbij zet ik diverse tools in, bijvoorbeeld de MBTI of drijfverenanalyse van Schein.

anke

Anke

Loopbaanadviseur en (LinkedIn) trainer

Mijn passie is om mijn cliënten naar een nieuw perspectief te begeleiden en te bemiddelen.
Ik verzorg coachingstrajecten op het gebied van loopbaanoriëntatie, outplacement en reïntegratie 2e spoor. Ook begeleid ik 'on the job'.
Centraal staan de coachgesprekken. Daarnaast geef ik trainingen op het gebied van het maken van een CV/Sollicitatiebrief, Netwerken, Sollicitatiegesprekken, Communicatievaardigheden.

Lukina

Lukina

Loopbaan- en reintegratie

Mensen ondersteunen bij hun ontwikkeling is wat ik het liefste doe. Ik vind het fijn om mensen te begeleiden in verandering in hun huidige werk of naar ander werk, zodat ze op een prettige manier mee kunnen bewegen met datgene wat de omgeving van hun vraagt. Ik doe dat met oprechte interesse in mensen en in hun mogelijkheden en kwaliteiten, zodat ze nieuwe of andere dingen ontdekken van zichzelf, andere vaardigheden kunnen aanboren en ook met een positief duwtje in de rug er mee aan de slag kunnen gaan. Mijn stijl is open, warm, enthousiast en praktisch gericht.

marieke

Marieke

Loopbaancoach

Als ervaren loopbaancoach/outplacementadviseur begeleid ik medewerkers die om welke reden dan ook behoefte hebben aan een nieuwe impuls om te komen tot een vitaliserend loopbaanperspectief. Ik maak o.a. gebruik van de methodiek koersonderzoek. Mijn aanpak is zakelijk en resultaatgericht vanuit een diepgewortelde interesse voor het individu.
Ik schroom er niet voor belemmerende overtuigingen en eventuele blokkades te benoemen en bespreekbaar te maken.
In de afgelopen jaren heb ik een groot netwerk opgebouwd binnen divese branches. Dit netwerk zet ik van harte in ten behoeve van mijn cliënten.

erwin

Erwin

Sr. loopbaanadviseur / trainer / executive coach

Ik geloof dat er een juiste plaats is voor ieder mens! Mijn werkwijze is altijd persoonlijk en op maat.
De arbeidsmarkt beweegt, maar mensen natuurlijk ook. Het hebben en houden van de balans in werk en privé is soms een hele kunst. Er kan om verschillende redenen een (tijdelijke) afstand zijn tot werk of misschien om juist tot werk te komen. Ik help je graag door "stevig te staan" en om te gaan met belemmeringen of die weg te nemen waar het kan. Je eigen kracht (weer) te zien en te gebruiken om te bereiken wat voor jou nodig is.

dean

Dean

Re-integratie en (loopbaan)coach

Vanuit de bancaire sector heb ik mijn passie gevolgd naar een andere mensgerichte branche. Ik ben er voor de cliënten en opdrachtgevers van Panthion / ViaMensa. Mijn organisatorische talenten komen volledig aan bod in mijn functie waarbij ik onder andere verantwoordelijk ben voor de Backoffice activiteiten.

ingrid

Ingrid

Management ondersteuner / Case manager

Ik heb mijn sporen verdiend binnen het vak van Personeel & Organisatie. Als coach, trainer en adviseur heb ik mij de afgelopen 15 jaar toegelegd op loopbaan en mobiliteitsvraagstukken. Kenmerkend is mijn praktisch en betrokken aanpak, waarbij ik makkelijk contact maakt met cliënten en opdrachtgevers.

harmen

Harmen

Loopbaanadviseur

Ordening, coördinatie, advies en begeleiding in het HR en Verzuim segment. Het adviseren, ondersteunen en begeleiden bij verzuim- en organisatievraagstukken en het implementeren van het HR beleid zijn onderdelen waar ik energie van krijg. Mijn specialisme ligt bij het tactisch HRM, waarbij verzuimbegeleiding en professionaliseren van HR-processen verder ontwikkeld zijn. Als mensgerichte HR adviseur heb ik mijn werkervaring opgedaan binnen Onderwijs, Productie, Zorg, en Technische organisaties.

Astrid

Astrid

Casemanager verzuim

Verbinding maken tussen mens en arbeidsmarkt is mijn dagelijkse doel, omdat ik het iedereen gun om werk en/of een activiteit te doen waar je energie van krijgt. In mijn werk is deze verbinding de rode draad. Naast focus, arbeidsmarktklaar maken, CV-, motivatiebrief- en socialmedia check, oefenen in gespreksvaardigheden is netwerken en ingangen creeren mijn meerwaarde. Dit doe ik ook graag voor jou!

Liesbeth

Liesbeth

Loopbaanadviseur

Ruim 15 jaar werk ik met mensen op individuele basis of in groepsverband. Ik ben nieuwsgierig van aard en oprecht geïnteresseerd in de medemens. Mijn gevoeligheid is een kracht die ik in mijn werk kan inzetten. Ik voel haarfijn aan wat de ander voelt en kan me goed afstemmen op de ander. Naast mijn werk als energetisch therapeut en facilitator, werk ik ook als coach, trainer, tweede spoor begeleider en casemanager. Daar begeleid ik mensen met mentale, fysieke en/of energetische beperkingen.

Scherm­afbeelding 2023-01-19 om 11.25.45

Debby

Casemanager / verzuimregisseur / Tweede spoor begeleider

“Als je energie van je werk krijgt, stop je er ook makkelijker energie in!” Het Mandy's passie om medewerkers, teams en organisaties te versterken in hun ontwikkeling. Dit doet zij door middel van individuele coaching, teamcoaching, intervisie begeleiding en re-integratiebegeleiding. In de vorm van loopbaanadvies, re-integratieadvies (2e spoor) of een combinatie van beiden. Alles vanuit zelf regie nemen. Jij bent namelijk degene die aan het roer staat en het verschil gaat maken. Ik help je alleen dat vonkje te ontsteken of het vuurtje op te laaien. Het gaat erom dat jij weer opgeladen bent en met plezier naar het werk gaat. Dat geeft energie, zorgt voor betere werkprestaties en leidt tot een gelukkiger leven.

Scherm­afbeelding 2023-03-28 om 16.56.48

Mandy

Re-integratie & loopbaan adviseur

Hoe gaat het in zijn werk?

Aanvraag indienen

Kennismaking met onze professional

Binnen 48 uur een voorstel

Start traject

Na afloop rapportage en enquete

Waarom kiest u voor ViaMensa

Logo Visma Yuki
ViaMensa

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?