Preventief arbeidsdeskundig advies

Waarom wachten tot het einde van het eerste ziektejaar? In veel gevallen zijn er vroegtijdig(er) mogelijkheden en oplossingen die niet of onvoldoende benut worden. Om die reden start ViaMensa per 1 januari 2023 met het aanbieden van een preventief arbeidsdeskundige advies. Dit preventief arbeidsdeskundige advies helpt bij het vinden en bewaren van het evenwicht tussen de (duurzame) inzetbaarheid van medewerker(s) en de taakbelasting. Op basis van een gedegen analyse en werkbezoek brengt onze arbeidsdeskundige concrete adviezen uit over onder andere functiebelasting, werkproces en werkomgeving.

Het preventief arbeidsdeskundig advies richt zich op de taakbelasting van medewerkers. Dit gaat verder dan het in kaart brengen van directe veiligheidsrisico’s. Medewerkers kunnen vaak zelf heel goed aangeven wat de uitdagingen in een functie zijn. En meedenken over oplossingen. Een preventief advies houdt een spiegel voor. Hoe kan het anders? 

De analyse geeft een beeld van de taakbelasting in de praktijk:

  • Welke taakbelasting is bovengemiddeld en kan op de langere duur risico’s geven voor de specifieke personele bezetting? Gevolg daarvan is  een verminderde productiviteit ,  uitval of zelfs uitstroom van medewerkers;
  • Hoe kan deze belasting worden verminderd zodat een betere balans ontstaat? Dat zit bijvoorbeeld in ergonomische aanpassingen van het werk als het gaat om een fysieke belasting, herinrichten van taken of een preventief gesprek met een professional.

Wat levert het op?

  • Concrete aanbevelingen voor een duurzame balans tussen de taakbelasting van medewerkers en hun belastbaarheid;
  • Praktische inzicht en advies, die vaak de basis zijn voor het (verder) ontwikkelen van bijvoorbeeld vitaliteits-, verzuim- of opleidingsbeleid. De adviezen en aanbevelingen op medewerker- en organisatieniveau helpen directe en indirecte kosten van verzuim, uitstroom of teruglopende productiviteit voorkomen.

Meer weten?
Neem contact met ons op via 085-4018200, info@ViaMensa.nl of Whatsapp business via de homepage van onze website. Wij helpen je graag verder!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van tweede spoor, vitaliteit en verzuim.

ViaMensa

Reageert binnen een uur

ViaMensa
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?