Aanvraagformulier WIA-uitkering vernieuwd

Werknemers kunnen gebruikmaken van een vernieuwd WIA-aanvraagformulier. Zij kunnen nu ook zelf de documenten van het re-integratieverslag uploaden.

Aangezien de werknemer nu ook zelf de documenten kan meesturen, wordt het nog belangrijker dat je goed met de werknemer afspreekt wie welke documenten naar UWV stuurt. Als je allebei de documenten opstuurt, kan dit juist weer voor vertraging in de aanvraag zorgen. De werknemer is bijna 2 jaar ziek (88 weken). Is het niet gelukt om weer aan het werk te gaan, of maar voor een deel, dan kan de werknemer na 2 jaar (104 weken) misschien een WIA-uitkering krijgen. De werknemer moet voor het aanvragen van een WIA-uitkering een formulier invullen.

Verduidelijking

UWV heeft de uitleg over het formulier aangepast. Hierdoor is duidelijker in welke situaties de werknemer met dit formulier een WIA-uitkering aanvraagt. En welke documenten de werknemer meestuurt. Ook zijn vragen verduidelijkt. Dit helpt de werknemer bij het invullen.

Voldoende tijd

Bij dit formulier kan de werknemer medische informatie uploaden. Dat zijn vertrouwelijke gegevens over de werknemer. Daarom is het niet mogelijk om de ingevulde gegevens tussentijds op te slaan. Het is voor de werknemer dus belangrijk om voldoende tijd te nemen om het formulier in 1x in te vullen. En om de bijlagen vooraf klaar te leggen. De werknemer heeft volgens UWV ongeveer 30 minuten nodig om het formulier in te vullen. Het re-integratieverslag bestaat uit de volgende documenten:

  • Probleemanalyse (+ eventuele bijstelling)
  • Plan van aanpak (+ eventuele bijstelling)
  • (Eerstejaars)evaluatie
  • Actueel oordeel bedrijfsarts of arbodienst
  • Eindevaluatie (deze vult de werknemer samen met de werkgever in)
  • Medische informatie van de bedrijfsarts

De link naar het aanvragen van de WIA uitkering tref je hier. De link naar informatie over het reintegratieverslag tref je hier.

Meer informatie

Meer informatie over ziekteverzuim (preventie) , vitaliteit en /of begeleiding tweede spoor? Neem contact met ons op via deze link. Wij helpen je graag verder.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van tweede spoor, vitaliteit en verzuim.

ViaMensa

Reageert binnen een uur

ViaMensa
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?